December 12, 2012

8
orang suka domo kun

Gila Ipod

 
 
narry <3 aww so sweet

Helooooo what's up guyss? ngeeee XD I don't know la skang sudah byk gila2. eh? okay straight to the point yg saya mmg da gilakan ipod skang -_- omg! howww? ntah la saya pun taktau maa~ semalam cuba la search google pasal ipod ni.... search, search jumpa gmbar ipod tuuu.. eh fyi, I nak ipod touch! haa hebat tak, hebat tak? lol

 

ini la ghupenyee ipod touch tuu. ohhhh~~ *kunyah keropok* haha. omg saya teringin nak ipod warna biruuu tuu!! arghhh sapa boleh bagi? ekeke. cakap je nak,tapi kegunaan,kelebihan ipod ni taktau --.-- ok ok I ada search google semalam. I copy pasta je eh. *rojak language :p

sooo here you goo 
 Size. -> The new iPod Touch has a height of 11% longer, a width of 5% shorter, and a depth of 15% slimmer.  The new iPod touch dimensions are 123.4 x 58.6 x 6.1 mm.

    Weight. -> The new iPod Touch is also 15% lighter.  It weighs 88 grams.

    Display Screen Size ->  The new iPod Touch display screen measures 4 inches diagonally (10.15 centimetres.)  This is still shorter than the Samsung Galaxy S3, which is a whopping 4.8 inches diagonally (12.2 centimetres).   The previous iPhone model (4th Generation) has a screen measuring 3.5 inches diagonally (8.89 centimetres).

    Charge Time. -> The new iPod Touch fully charges in about 4 hours, which seems to be the same as the previous generation.

    Colours -> The new iPod Touch is being offered in a wider range of 6 colours.  These colours are in shades of black, grey, pink, yellow, blue, and red.  The previous iPod touch had choices of black and white.
 Capability -> The new iPod Touch has a 5MP iSight camera, 1080p HD video recording, Siri, Airplay Mirroring, apps, games, music, widescreen video, iMessage, FaceTime, Game Center, email, Safari web browser, Facebook and Twitter integration, Passbook, and Maps.

    Battery Life -> The new iPod Touch has up to 40 hours audio playback, which seems to be the same as the previous version.  However, the new iPod touch now claims 8 hours of video playback, which is one hour more than the previous model.

    Capacity -> The new iPod Touch offers 32GB and 64GB capacity options.  The previous generation offered 16GB and 32GB.

As you can see, there are some notable improvements to the iPod Touch.  The iPod Touch is available on shelf at Machines Midvalley Megamall, Machines Sunway Pyramid and Machines KLCC. You can also purchase the iPod Touch online on Apple’s website

The starting price for the new iPod Touch in Malaysia is RM 1049.
 
Ok da baca belum? haaa kalau taktau apa yg dia merepek kt situ. pi ah google translate :p ok kembali kepada tajuk di atas ~.~ haa betul ke satu bijik ipod touch to RM1049? omg omg haha murah ke? mahal ke? ntah laa. biasa je kot. nak suh abah belikan......but...... tahu2 je laa mesti tanya byk nnt. 

Yee lor, abang saya yg dua org tu da ada galaxy tab *android* sorang satu. soo saya boleh pinjam diorang punya kenn. hah! tapi saya nak saya punya sendiri -_- no sharing2. diorang tu kekadang kedekut. *opss sorry along, angah. hahaha

Teringin jugakkk nak ipod ni. woooo harap2 satu hari nnt tercapai laa hajatku ingin memiliki ipod ni *eh ingt aku ni org kaya ke ._. :( Amin... haa btw harini 12/12/2012 kann? ntah apa  specialnya tarikh hari ni -.- lain laa, ada miracle... saya dpt ipod ke.. lappy ke.. jumpa one direction ke.. hhahahaha ok Im a dreamer -_-

next year mahu guna banyak duit wooo. brang skolah, tiket one direction 3D movie nnt.. nak beli 1D merchandise... haa ipod lagi! hahahaha banyaknya wishlist XD hmm sedih. pernah saya berharap yg saya ni anak org kaya ._. semua nak, semua dapat kenn. masyaallah. nmpak sangat tak bersyukur. :/ Im saving for next year.. wish me luck guys .. <3 tataaaaaa ^_^v
 

8 comments:

L.O.V.E.P-QaH said...

It's good to be dreamer, but u have to go for your dream! Klau boleh, try la buat pape kje sementra, rasa sendiri mcm mana susah peritnya cari duit. Lepas tu baru rasa puas nk beli brg apa pun..as for me, akak rasa dari ipod touch baik beli ipod nano je..yg lain2 function tu ada kat handset kan..nk lagi complete, beli iphone je..so xyah da ipod2 ni..up to u ;)

Princess Syazliyana said...

@L.O.V.E.P-QaH Thanks akak :) yeah

AyueJean said...

menangis tengok harga ipod touch tu....
Hehehheh...

diana said...

kalau beli pakai duit sendiri lagi est..kita lebih hargai barang tu..:P

ain fazlin abd aziz said...

simpan duit nak beli tiket one direction 3d movie?? wahh.. keep it up.. ^_^

Princess Syazliyana said...

@AyueJean hahahahaha xx

Princess Syazliyana said...

@diana setuju :-)

Princess Syazliyana said...

@ain fazlin abd aziz yup... heheh thanksss :D