November 30, 2012

4
orang suka domo kun

1st Giveaway by Chirp-chirp!

 
klik banner

saya nakkk yang tengah tu :D bebear <3 hihi . sebab dia comell sangaaaatttt . tak bermakna pepanda dan fefroggie tak comel okay >< hihik . mungkin sbb saya suka warna yg gelap sedikit soo saya pilih bebear :D hahha

taggie : dja & rochelle

tarikh tutup  undefined lagi  12/12/12 :) kbai.
 
1
orang suka domo kun

Segmen : Saya nak header free by Jannah

 

klik banner :)



Ayat 1 - Princess Syazliyana
Font ayat 1 - Beautiful Every Time
Code warna ayat 1 *cari dekat sini - FF97CB 
Ayat 2 - st0ryab0utprincess.blogspot.com
Font ayat 2 - Susie's Hand
Code warna ayat 2 *cari dekat sini-F4DCFE 
URL Doodle *pastikan sudah transparent -sini
 

taggie : rochelle dan ellani
tarikh tamat : 3.12.12  -12 malam-

15
orang suka domo kun

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

 
klik banner :)

Yeayy da lama gilaa tak join contest dari Hazwan :o wah .. jom join sesama contest ni :) sebanyak 30 kelender utk 30 blogger akan diberi :3 pemenang dipilih melalui random.org . top refferal akan memenangi hadiah special (sarawak) dari hazwan :D wah ohsemmm .

tarikh tutup : 12/12/12
 

November 29, 2012

9
orang suka domo kun

End Year Giveaway by FD

 
klik banner :)

tengah pening2 gini pun nak join GA . haaa degil nyaa . huhu . mood tak stabil :( ni yang minum secawan air oligo ni :p hihik sedapp~ ok ok let's check it out XD  

-> saya nak hadiah novel, souvenir ,hadiah misteri, topup dan long necklace .

taggie ; you and you


due date : 25 december 2012 : 11:59 p.m

November 28, 2012

10
orang suka domo kun

RA Segmen : Jom Follow dan Click Earnings

 
klik banner comel tu!

ok alhamdulillah Malaysia menang 4-1 VS laos :) hihi loveyouuu abang2 harimau malaya! aww haha ok ok .

taggie ;  awk  dan awk
tarikh tutup ; 12/12/12

sesapa yg join segmen ni tinggalkan la ya link entry anda dan rajin2 laa klik earning advertise saya di bawah header tu hah :3 hihi kalau dah cakap laa . saya click awk punya balik :) okay? thanks ;* #janji #jujurtauu . kbai :)
0
orang suka domo kun

Segmen Free Doodle By Syah And Eira

 
 klik banner ! 

okay2 nak cepat ni sebab tgh fokus tengok bola malaysia vs laos! yohooo! 

 
  • your name (untuk letak kat doodle): nana
  • url blog/website: st0ryab0utprincess.blogspot.com
  • id follower: princess syazliyana
  • id facebook(jika ada): syazliyana nana dluvers , syazliyana nana dluvers II
  • warna donut ( cerah / gelap ) :  cerah
  • Cream donut (letak code warna lagi bagus) : EF42E9
  • Hiasan donut ( love , star , moon and triangle ) : love and star

 Due date :  2 Disember 2012
 

November 27, 2012

2
orang suka domo kun

Cuti yang semakin bosan

aww so sweet like a sugar :* loveyoumuch! will you be mine please? :( 

err okay haii semua :) maaf sebab 4 hari tak update blog . Hahaha bukak tu mmg . tapi mmg takde idea nak update apa. Haa laa biasa laa saya dgn perangai M nya tuu -.- hmm . okay , cuti ni semakin boring. urgh siyess saya cakap . 

Apa yg saya buat -> tido,makan,online . replay, replay .  duduk terperap kt rumah mcm hape ntah :( ada abah ajak pergi balik kampung kt Johor sanaaa tu , but takde wifi . Hahaha mcm la tak bole hidup tanpa wifi. hmm ngadaaaa jeeekk >< 

Then, ada kawan kt facebook kata dia pergi overseas. Makk aihh . jeless tahap sejuta. lol . pergi New York pulak tu XD hmm . saya bila lagi? hope dia bwk souvenir ahh :p nak pergi sana boleeee . bak duit -.- kalau ada duit senang jeee XP kan kan? hmmm 

Pastuu pulaaakk , jeles kt org yang pergi jejalan cuti ni . pergi KL laa Sunway laaa . haaa -.- saya disini hanya melopong. nak ajak mak abah , mak kejeeee . abah ... mmg free -.- tapi sibuk di kampung . Eh? dah tu asal tak ikot balik kampung ? okay no comment :p hmmm sigh .

Then then , haha . cuti ni saya asyik lapar jeee :o haaa, apa petanda nya tu? lol . nak cakap tak cukup makan... boleh laa . hahaha. tapi banyak mengidam kot cuti ni XD *mcm org pregnant je lol . nak chicken chop laaaa , macd laaa , nandos laa ,aiskrim laaa. haaa 

Eh eh , bukan mengidam makanan jek . hahaha . mengidam nak pergi overseas pun ada . mengidam nak pergi jejalan. bestnya kalau ada driver :D Yeah. dalam mimpi ~ ok :( ahaha . pastu den rambang mata tengok online shop yang jual baju laa , lomo laa , dress laa . alamak , nak beli takda duitt :p , tengok je laa gmbar nya -.- hahah . 

iklan 2 saat ..

and sekarang aku tengah tercari2 kt mana nak beli wirstbands ni -.- kat Malaysia okay. hmm anyone knows where can I buy this? urgh geramnyaa . 

So the conclusion , cuti saya sangat laa bosan. dengar lagu , online , makan , tidur .haaa lagu tu semua lagu one direction. hahaha ubat rindu :p saya pelik -.- tak pernah jumpa diorg pon :l *harapan ah nak jumpa . but rasa rindu tu ada :o haaaa pelik! tengok gmbar diorg jee laaa utk ubat rindu . ekeke ngadaaaa XD 

cuti korang gi mana? :) bosan tahap gaban mcm saya ? atau besttt gilaa? eh saya rasa saya rindu sekola ._. omgg . haha .


melting. ahaha kene taruk peti sejuk >.< lol . fyi, birthday louis the boo bear lagi 27 hari . eh tak silap laa . hihi kira sendiri :p ohh how i wish i can buy some presents to you , louis :( jom tweet! sini. hmm kbai <3 muaaahh


0
orang suka domo kun

Holiday Giveaway by Rochelle

tekan banner 

wah saya sudah muncul setelah beberapa hari blog berhabuk -.- ahhaha ok sorry maa~hari ni nak join GA by rochelle :) meh join sesama!

taggie : you , you 

Giveaway ni dianjurkan oleh Rochelle dan dimeriahkan oleh Azzah,YummyCoklet,Pink BubbleGum Princess,kak Mia Liana,Odah One Bizz,Ridoma dan Cik Buaya selaku sponsor untuk Giveaway kali ini.

November 23, 2012

2
orang suka domo kun

Nabila Medan's Giveaway

PEOPLE'S CHOICE AWARDS 2013
klik banner 

wow da lama nya tak join GA . ngeee~ btw , saya da buat fb baru :o add yaw! sini . thankyou :* saya guna fb kedua saya utk like semua sponsor okeyh :D

taggie : awak & awak 

p/s : jom join ramai2 . hadiah ohsemm :) ngeee~ derma sedikit sini :p kbai .

November 22, 2012

2
orang suka domo kun

Ada GA yg boleh di join?

PEOPLE'S CHOICE AWARDS 2013
haters,pls stay away from us --'

Hai hai ! setelah beberapa minit memikirkan apa yg nak di update hari ni .. terpikir da lama saya tak join GA kan? huwaaaaahhh disebabkan facebook bermasalah . sekarang dah okey da ;D Yeayyy! soo sesapa yang ada menganjurkan / join GA , Segmen , Contest bagi laa link :p In Shaa Allah saya join . ngeee~

Mood tgh baik ni . hahah . and .. act saya tak boleh pergi shout awards tu esok :( hmm baca entry semalam kt sini . soo sedang mencari org yang nak tiket tu :D hihi . jom tweet saya di sini. kalau ada lagi . haha tgh tawarkan dekat kawan. taktau dia boleh pergi ke tak. 

eh lari tajuk pulak -.- ok ok . tinggalkan link ga , contest, segmen semuaa kt komen okay . in sha allah saya join sepantas kilat . hahaha okbai sila derma sedikit sini. Assalamualaikum .

p/s ; esok hari terbuka. doakan saya dpt result yg membanggakan ibu bapa , negara dan bangsa. :( hahahha

November 20, 2012

2
orang suka domo kun

Review Blog Rochelle

PEOPLE'S CHOICE AWARDS 2013 . TERJAH CEPAT!
err. sumpah saya cakap. den tersenyum tgk gmbar abg kesayangan den ni ^^ wooo I love ur smile!

Holaaa semuaaa :) korang sihat? hihik. malam ni nak review blog Rochelle :D yeayy! hehe mcm ni , Rochelle cadangkan : dia review blog saya . saya review blog dia . hahaha fair kan? Ok ok .

click sini untuk terjah ke blog Rochelle (,: apa yang saya suka pasal blog Rochelle?

1. blog dia simpleee sangat . bukan bermaksud simple tak menarik tertarik kau mmg deboomm! hahaha. simple but nice :)
2. tak serabut dgn widget2 yang tak penting. Yess!
3. blog kemass jeww . *tak mcm blog den :3 eh!
4. saya sukaaa header diaa! yess. cantik sangat . dgn basikal nya tu . hihik xx
5. I beat yg Rochelle edit sndiri kan blog awk? yeah. baguss. cantikkk sangat . hihik apa yg cantik? blog diaa laaaa XD I mean cantik , dgn editan titik peluh kita sendiri kenn . 

err , taktau nak taip apa dah ;3 hahaha yg penting korang kene terjaaaaah blog Rochelle yang omei2 ni k :) blog dia mmg kemas . jeless duh -.- huhu . follow sekali dong~ Rochelle ni peramaaah tau . hihik . kitorang agak rapat di fb . peaaceeeee ^^ *nmpaknya sy mmg tak reti review blog org . hahaha k im sorry :'> huhu .

Ya Allah bengangnyaa dgn photoshop ni .. haih ingt nak buat something utk rochelle :/ hmm sorry.. mood mmg takde sekarang . sabar je la! -.- haih . ok la bye . *Im sorry very much. smileee pls


November 18, 2012

2
orang suka domo kun

Testing guna photoshp cs4

PEOPLE'S CHOICE AWARDS 2013
#1DirectionMemory :') aww , melting doo tengok gmbar abg2 sayaaa ni :'* 

Yoooo wazzupp :) haha . ok short entry je malam ni (: mak saya paksa tidor awal mulai hari ni sbb dh dpt tau saya berjaga malam -.- ok ok . 

fyi , saya baru je donlod ps cs 4 (: weeee~ tapi dia tu mengong ckit . haa lantak la . pastu try2 la edit kt situ enn . ni hah saya ikut tuto amy ni :D heheh . apa lagi cepat2 la donlod photoshop ni .. korang search ah google eh kalau nak donlod :p

sooo ini la hasilnya #1st

amacam ok tak? hahahaha sorry tulisan kecik -.- first time cubaa haa byk la kekurangannya . hihi . cik amy ok tak? :p huhu thanks ya for the tuto ok .. 

then , cubaan kedua :D

yeah directioners!!!! huhu .. dua2 png (: yang ni ok tak? :p saya buat dua2 gmbar 1D sbb peminat setiaa niii~~ heheh . 

sooo , ok tak? haa sorry kalau terburuk , tercacat dimata awk . i need ur comment (: yang "directioners" tuu sapa nak amik , amikkk laa~~ tak cantik pun . lol . yang nama saya tu jgn amik pulaaak :p lol . hmm nak try laaagi laa esok . hahaha . 

kbai . derma sekupang jap kt sini . komen okay :D thankyou . Assalamualaikum~


3
orang suka domo kun

Gimp masalah -.-

PEOPLE CHOICE AWARDS 2013 . TERJAH!
 
aww comel kan abg2 saya ni? :* 

Okay2 skang apa masalah aku update blog pagi2 buta ni hah . 4:33 a.m -.- hahaha ok . ni hah tension benor den dgn gimp den ni hah :( dia masalah . actually nak buat header utk blog kedua saya ni hah . terjah sini . da lama da buat blog tu tapi tak beredit2. sooo ingt nak edit sndiri . hmm konon la . haha .

pastu buat laa header guna photoscape . time nak transparentkan je buat hal -.- act da lama da bermasalah gimp saya ni :( hmm . cuba install balik tapi sama je? huwaaa rasa bengang sangat . haha . bila saya nak save dia keluar gini 


tekan gmbar utk tumbesaran -.- 

haaa nampak tak? hmm kenapa eh? :( sedih ni . hish rasa nak baling lappy pon ada . hahaha . padahal da tukar kepada "png" da . hmmm~ ada sebab lain ke hah gimp saya bermasalah bergini? gimp korang baik2 je kan? haaa tolong pliss! tension ni nak edit bloggg kedua tuuu :( hmmm...*tarik rambut*

komen komen~ :( thanks. derma sekupang jap kt sini . (: kbai . 

November 15, 2012

3
orang suka domo kun

Mereka menemani saya malam ini

lets go crazy ,crazy , crazy till we see the sun !! yaw baca entry kt sini cepat!

holaaaa satu malaysiaaa (: okay sebenarnya nak kasi tau yang biskut oreo dan air dutch lady nih je la peneman hidupku malam ini . lolololol . *eh siap ada watermark agi -.- ah biar la :p nak try . kak fiqah buat utk kita . comel tak? hihi* gediknya . sila hempuk kepala anda dgn bantal sekarang . -..- :p okay okay habis citer pasal watermark . 

Ya Allah bengang betul saya -.- syok2 makan oreo tetibe sepupu tak guna dtg dari mana ntah ambik oreo kita :( rasaaa nak menjerit je . pastu pastu adik saya pun join sekali . aaahh stress . korang taktau yang saya da lama mengidam makan oreo . #Eh , mcm org pregnant pulak . lol .hmm .

alhamdulillah la da masuk perut da makanan2 tu :p heheh . actually tadi pergi speedmart dgn mak ;) godek2 speedmart tu cari ah benda utk dibeli . hahaha . bajet cukup2 je -.- cuz my dad ada kt kampung lagi . haih , bila nak balik ntah . err . 

ha tadi pulak sepupu saya yg useless tu ganggu saya nak update blog ni ha :( mana tak mengamuk . da tercongok sebelah saya . tak selesaaaa la woi -.- hmm . pastu dia blah masuk bilik . greeeeeeeaaaaatttt! hidup aku aman seketika ._. hihi .

mak saya da siap masak sardin la :D yahooooooooo~ ok nak makan . sebelum tu eh eh korang ada twitter? jom mention / tweet sesama ;3 bosan lol . takde sapa nak melayan saya malam2 yg sejuk ni :( hmm . jom ah? derma kejap sini . tq (:
.
.
.
p/s: jom sesama berdoa utk saudara2 islam kita di Palestine sana :') Israel menyerang mereka . Masyaallah.Semoga Allah melindungi mereka .Amin
.
.
.




November 14, 2012

5
orang suka domo kun

Yohoooo hadiah menang GA CikLiLyPutih da sampai .. :D

one direction!!! baca entry diorang kt sini :) 
yang tengah waving hand - pakwe sayaa . comel tak? lol #muchlove

Haaaalooooo earthlings :D heheh . rajinnya saya update blog . selalunya malas . ok ._. nak update sbb happy dah dapat hadiah menang GA CikLilyPutih bulan 9 hari tu (; baru kejap tadi posmen pin pin depan rumah  . ingtkan parcel lain yg ada sy beli kt facebook . heheh . 

Thanks to Cik Lily sbb bagi kesempatan saya menang hadiah misteriiii :p hahaha korang nak tau apa hadiah mister yg sayaa menang? wohoooo~

parcel nya begini :) hihik . nak tengok apa kandungannya? yawww scroll down la ><
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
nak smpai da :) 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok bersediaaa !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taaaaadddaaaaaaaa ! hahaha 


eh apa bende ni? :p ini clean and clear laa . hahaa losyen dgn pencuci muka kot :o ntah la . saya budak lagi . tak tau ah bende2 mcm ni :3 huhu *maluu . Eh eh terima kasih banyak2 ya  cik lily ..excited ni .. hahah.. alhamdulillah walaupun taktau saya pakai ke tak bende tu .. nnt nk tanyaa my mum :D sebelum ni tak pkai pun pencuci muka semua tu .. aaaaaaahhh kuno nya aku .___. *ahh peduli apa kan? -,- . hadiah ni berhargaaa tauuuu ! terima kasih sekali lagi :D x 

thanks thanks beribu thanks .. hahah korang terjah la blog cik lily nih .. kebaboommm tau :) sini . ok ok lah sampai di sini sajaa kita bertemu :/ ceh wahh! hahaha -.- . derma ckit makanan kt budak tecik nih :P sini  .kbai assalamualaikum guys !
p/s : hebat tak kak yong kita ni? pkai iphoneeee :o wohoooo . haha jom follow twitter saya dan kak yong di bawah :-)