October 08, 2012

1
orang suka domo kun

Nak daftar Heartbeat tak ?


Haii semua . sihat ? selamat petang . XD hari ni saya cuti disebabkan pmr . Eh , lupa pulaak ! Gudluck for all mangsa-mangsa pmr 2012 :3 Hehe ~ hope kamu tenang yaa semasa mnjawab soalan . tidur awal itu penting ! *eh merapu apa ni -.- . Okay sebenarnya beberapa hari yg lepas baru je daftar heartbeat ikut tutorial kak lyssa kita nih . earning punn kecipuut je . ialaah , bdk baru belajar kann ? peace yaww .


see ! *tutup muka* :p klw nak naikkan earning diaa , korang kene lah tlg saya tekan sini hari2 :p hehek . actually saja nak ajar korang yg belum tahu pun pasal heartbeat nih . eh ke semua org dah tau ? tak kisahh laa . bagi yg belum daftar , korang daftar laah :) berbaloi kot ! okay kita mulakan tauu .


step 1 - tekan link disini . tunggu smpai habis loading . tekan "heartbeat.my" seperti dlm gmbar :)



step 2 - tekan "create account " seperti dlm gmbar !
*tekan gmbar utk besar*


step 3 -isi semua maklumat diri .. then tekan "submit" eh jangan lupa tekan "i agree to heartbeat's term of service " tu tau.

step yg seterusnya smpai step 6  saya ambik gmbar dari  blog cik lyssa tauu . jgn marah akk ! >< 

step 4 - tekan " join hb!affiliate " 



step 5 - scroll ke bawah , pastu ade nmpak " online application " kan ? klik tu .



step 6 - pastu ade keluar mcm gmbar kt bwh ni kan ?  krang pilih laa nk buat pembayaran melalui apa :) then tekan " i agree blabla " tu :p . then ! tekan continue ..


step 7 - korang pun boleh laa tekan "  [MY HB!Affiliate " tu . 


step 8 - tekan "get a code " utk ltk laa kt blog korang :)


step 9 - korang pilih laa yg mana korang nak ya . yg saya kotakkan tu . then bila da tekan copy je coding dlm kotak seperti dlm gmbar :) 



Then klw korang nak letak kt blog . mcm biasa laah 

dashboard - layout - add a gadget - html / javascript  ( paste kt javascript tu ) 

ok tamat sudahh cara2 nak daftar hearbeat . lama kann ? haha lama lah bagi saya yg menaip nih . okay , korang jgn lupa try okay ? :* tak faham tanya .. jgn diam je :p sorry jika ade kekurangan .. saya bdk baru belajar >< klik sini jap :D saya tau ramai yg sudah tau cara2 nak daftar ni :p saja nak share bgy newbie2 ke yg nak daftar .. hope ade yg cuba try ! :D babai semua .. *adehh lenguh nya tangan* :p



1 comment:

hazwan hairy said...

naknak!! tp cm byk sgt dh ..haha