October 31, 2012

3
orang suka domo kun

I'm Back

*so cute zayn and harry :p

hey im backkkk ! huhu rindunya titew kt blog ini ;'p awk smua apa khabar? hari ni merdekaa ! yeah. da abis final exam :) alhamdulillah . ade result exam yg dah dpt iaitu english and geo . aaaa taknak ckp sbb nnty saya akan meraung . XD 

paper terakhir hari ni ialah sivik , psv and khb kt . omgg psv susah doo -.- psv and khb kt boleh tahan laa~ hahah . okay tamat citer pasal exam :) x . cuti sekolah da naa bermula keen? ngeee bestnya! korang da rancang nk buat apa ? hoho . saya of course laa da rancang aktiviti sepanjang cuti sekolah ni . 

eh tak lupa jugak kepada spm candidates .. 5 nov spm kaan? gudluck :* ngee~ terima kasih kerana jika tiada anda tidak laa saya merasa cuti awal . :p ok saya actually da cuti mula esok :D esok last sekolaah ah kiranya ni . esok hantar buku teks . huhu~

korang pulaaakk apa cerita bro? heekk . okbai :p *hope result exam semua flying colours although satu subjek tak flying colours :'(

October 28, 2012

1
orang suka domo kun

SEGMENT INCREASE OUR FOLLOWERS DURING HOLIDAY ~

klik banner :)

hai hai . saya nak join segmen hari ni . wuuuuuu ~ jom join ramai2 okay ? sebelum tu klik sini !

#followers saya -1021.

saya da masukkan rochelle dalam bloglist saya :) okay sesapa yg join segmen rochelle ni .. leave ur link entry kt komen okay ..follow sekali :p nnty saya bw balik .. mungkin lepas final exam saya iaitu hari rabu .. ^^ wish me luck .. exam math paper 2 esok ! omg . :/

p/s : jejak korg kt chatbox tu pun msih blum saya balas . sorry ! kbye .




October 26, 2012

3
orang suka domo kun

GiveAway : Specky Kitty By Nayli

klik banner k :)

done follow ur blog . #85 . nice banner :D ok da lama rasanya saya tk join ga etc .. kan ? hehe 

mula - 26 /10 hingga tidak tahu lagi ._. okbye!

October 15, 2012

6
orang suka domo kun

Review blog followers ke - 1000 :D


capture semalam XD . skrang followers da 1008 :'3 semalam nak update malas . soo ingat nak update pagi tadi -.- but saya bz , next week exam woiii :/ okay kita teruskan . tahniah kepada anis azleen cuz jadi followers yg ke 1000 :) di sini , saya nak review sikit blog dia okay !



pergi ke sini utk melihat blog anis azleen . okay blog anis comel :D , ade tarikan tersendiri . mempunyai 2 followers . mungkin anis baru buat blog dan ter follow blog saya :'p hehek . follow anis ramai2 jom :D ! Saya suka tengok navi dlm blog anis tuu . yg belah kanan blog . xx soo nice ! ngeee

Then , saya suka .......... cursor anis ! korang nmpaakk takk ? comel kann ? heeee xD dan buat pengetahuan korang , chatbox anis ade kt bawahh tu hah . hahah agak tersembunyi kann . belah kiri blog anis :) korang klw da follow tinggalkan laa jejak okay utk anis bw balik blog korang . hehe . mugnkin anis nak edit lagi kot blog diaa . kann anis ? :o eh memandai jee -.- apapepun keep it upp k :D 

note utk anis azleen , sila inbox saya di facebook utk menuntut hadiah awk >< hekkk . hadiah nya tak laa special kebaboom punn :/ huhu harap awk terima XD malas ah nak kasi tau hadiah , maluuu *tutup muka* :'p klw nak tau tnya anis . hoho . sekali lagi tahniah okay dan terima kasih * kepada semua followers saya juga :D 

p/s : minggu depan exam :/ soo scary . mungkin jarang online daaa . goodbye :'* wish me luck ~ malam ni pun tergesa-gesa update :'3 will miss you !

October 14, 2012

5
orang suka domo kun

testing lukis doodle :p

tekan sini , sini , sini :o kejutan menarik menanti anda :)


semalam baru je download paint tool sai nih XD yg lama punya trial je -.- huhu . pastu sebok laa tanya pakcik google 'tuto lukis doodle ' . ekeke . tapi tengok laah hasilnya :'3 hahah malunyaa >< saya bdk baru belajar . klw salaahh jgn la marah ;) lukis doodle nmpak sng kot .. tapi klw bab mewarna tak berapa paham ah . :/ tgk tuto kt google tu punn ttp tak boleh XD haiyaaa. 


ni yg kali pertama buat :o atas warna biru tu baru tadi buat XD mesti korang pelik ' awat tudund diaa tajam bangaaatt ? ' . Hahahaha itu saya takde komen laa :'p da masa buat doodle tu tetibe nak buat tudung dia tertajam pulak -.-

korang yg ade tutorial lukis doodle / warna doodle dan sebagainya share laaahh ckit >< huwahhh . korang yg reti lukis doodle kebaboommm ni jgn marah pulaak saya lukis comot2 . Hahah manaa tauu :p maafkan saya ~ okaybye! :* 

p/s : sdg menunggu followers bertuah yg ke 1000 blog domo saya nih :D wahhh ade kejutan la utk dia ! tekan sini 

October 13, 2012

6
orang suka domo kun

Misi mencari barangan domo kun berjaya :D


yeayyyy ! gembiranyaa hati ku apabila dpt membeli brg domo kun :3 okay tadi tengah hari pergi hang kt ole-ole seksyen 18 , shah alam . singgah my one shop . ngeee~ rambang mata kott tgk byk baraaangggg kt situ :o cadang nya nak beli dompet jee . Ekeke . tapi sampai sanaa tgk bahagian keychain ! belek-2 ... tgk ade hp strap domo kunn :D waaahhh happy nya . muehehe . beli laaa hp strap  satu . 2 hinggit je kot >< guna duit sndiri k :3 

bajet rm10 je . hehhe~ nak save duit jugaaakkk . bawak rm20 actually . hmm , tgk kt sana tadi ade patung & beg kecil domo kun :/ huhu lain kaalii la beli . *see , im addicted to domo kun :p* Then , round laa satu kedai tu .. hmm .. eh eh ade pencil case domo kunn laa XD beli laaagiii .. hehe .. just
 rm5.90 :3 hari ni shopping lebih kurg rm10 habess .. ok laa tu kaan ? ngeee~
setakat nih saya ade 3 je koleksi domo :/ pencil case , hp strap and ....... hp case domo kun ! :)

ni order dgn kawan kt facebook :3 ngeee ~ dia buat guna kain felt . Although it is just simpleee , but amat berharga tauu . atieyra :) Heheh ~ eh eh nnty nak beeliii semuaaa barangan domo kunn laa . dompet , baju , beg , kasut ! Hahahah :'p thanks to my maksu cuz temankan pergi sana ;3 adik saya punn beli something . Hahah dia beli spek mata yg takde power tuuu . ntah apa function nyaa . begini - 


ha haa .. purple gituuuu . hikhokk . Alhamdulillah tercapai jugak hajat nak beli salah satu brg domo kun . hehe ~ selepas ni nak kumpul duit lagi beli laaagiii banyak brg ! :D eh , korang ade koleksi domo kun taakk ? share laah :'p 

p/s : nak beli 'portable space- venture game ' takk ? maklumat lanjut kt sini . inbox saya k :'3 

October 10, 2012

4
orang suka domo kun

ulser mulut menyakitkan !

* mood sedih / kecewa / hancur berkecai .Ewah! *

Hai selamat petang kepada smua rakyat malaysia ^^ korang sihat ? baguslah alhamdulillah klw sihat . saya disini tak sihaatt  -.- Huwaaa . Korang pernah dgr pasal ulser mulut ? :o atau panggilan sinonim nya ialah 'mata ikan' . Sekrang saya sdg mengalaminya dan ia aaamaaat menyakitkan :/ aww sadlife! jenuhh laa saya meng-google petua-petua nak ubati / hilangkan ulser mulut a.k.a mata ikan nih . geraamm tauu . makan pun tak kenyang , asyikkk laapaar je XD eh , ade kene mengene pulaak . 

sapa yg tak tau pasal ulser mulut nih boleh lah tanya kt pakcik google nun sana . saya sibukk lah mencuba sesetengah petua yg diberikan oleh pakcik google . Uhh tapi masih sama , sakit :/ dah 5 hari rasanya . tak silap saya ulser mulut ni smpai dua minggu ke satu minggu laah . korang guna apa ek klw nak ubati ulser mulut nih ? ade yg pernahh alami tak penyakit ini ? :p  

*muka budak ni comell laah . Uhh muka aku sedih mcm ni laa ;/ *

okay ini laah antara cara-cara yg saya guna utk ubati / menghalau ulser yg tak ber permit ini . Hahaha 

minum air banyak-banyak . bibir keringg woo klw kena ulser mulut . kan kan ? ini saya tahu hasil dari meng-google smlm .
kumur dgn air garam . ini mak yg suh . huhu berkesan 30% je kot -.- . selain itu , saya juga kumur plax colgate yg warnaa biruu tu air dia . tahu kan ? bukan plag suis taauuu :3 Hahaha
letak ubat titik yg ambil kt klinik tu . ayah saya laa yg selalu suruh . huhu
letak garam di tempat yg kene ulser :o ade yg pernah cuba tak ? saya baru cuba smlm selepas google petua-2 nak ubati bende nih . sakit lah jugakk woo menitis ais mata :'/ hehe nak cepat baik buat laah

Haa tu je laah cara yg selalu saya buat utk menghalau ulser nihh . korang guna cara mcm tu jugak ke ? atau ade cara laainn ? share laah ckit ! huhu . ade jugak cube google smlm then ade org suh guna ' bonjela ' :o wahh mcm pernah dgr . tappiii sakit kaan? mcm mana nk guna ? saya nak suh mak beli laa kt farmasi .. ade jual rasanya


ni laaah rupenye bonjela . Eh , tadi jumpa kt google ade laman web yg mengatakan tak disyorkan bonjela ini utk kanak2 bwh 16 thn . Huhu betuii ka? baru nak tryy :( 

terpaksa  gagahkan diri utk guna garam lagi selepas nih -- ' lusa da sekolaaah . hope sgt cepat baik :/ korang guna apaa ?? komen meh :*

.
6
orang suka domo kun

contest blog siapa yang kawaii tu?

tekan banner omeii tu :D eh eh tekan sini juga !

time tgh hujan2 begini saya nak join contest ;D hehe .

blog saya kawaii ke ? :o ntah lah . saja nak join mencuba nasib . tapi nmpak nya persaingan sengit sbb byk blog yg kawaii kebaboom ni . Hehe ~ apepun , gudluck to all ;D 

kriteria pemilihan:

  • hadiah tempat pertama, kedua, ketiga  dan keempat berdasarkan:
  1. kreativiti dan  mempunyai identiti sendiri.
  2. dan akan diadili dengan seadilnya oleh juri professional

HADIAH-HADIAH

  •  bookmark by ccidollylicious
  • 2 set  barangan kosmetik jenama silky girl
  • 1x tony lip tiny tint
  • 1x frame (8"x10") with doodle pix 
  •  2x mini notebook
  • 4x sticker by kawaiidysha
  •  4x bookmark by kawaiidysha
  •  4xbrooch reben
  •  1x charcoal mask
  • 2x face mask by sasa
  • 1x tudung bawal duo tone (color random)
  • 1x pashmina ( color random )
  • 1x tudung bawal bercorak (random)

sponsor by dysha &cci
*HADIAH AKAN DIUPDATE DARI SEMASA KE SEMASA



October 09, 2012

1
orang suka domo kun

'GIVEAWAY LORI OREO COMEL Dari WWW.CIKLILYPUTIH.COM'

oreo free di sini :o

tekan banner tu ! 

saya tgk banner tu pun meleleh air liur XD laparr nyaa ! nak oreo ;( . jom join ramai2 tauu korang .

okay komen saya pada blog CikLilyPutih -
Blog awk cantik , simple but nice , ade daya tarikan yg tersendiri .. semuanya okey lah bagi saya ! but klw header tu transparentkan baru omeii kebaboomm boom ;D hhehe itu just pandangan saya :o taktau nak kata apa lagi sbb semuanya ok ;)

pandangan tntng apa yg patut CikLilyPutih tulis ? -
Hm , mungkin awk boleh perbanyakkan entry tentang tips2 yg berguna ke .. demo / cara2 memasak ke.. hehe klw awk pndai masak makanan yg kebaboomm punya buatlaah tutorial ckit :p hehe kami disni boleh mencubanya :o *asyik makanan je aku ni . eh takpe bleh blajar masak :D* . Haa di samping itu boleh la citer ckit2 pasal kehidupan awk :p ekeke i mean family ~

saya ni tak reti laa bagi pandanngan atau komen psl blog korang >< huhu klw ade yg tersalah taip ke harap diamafkan . budak sekolaaah kan . pemikiran cetek laagi . Hahaaha XD . tapi saya harap sgt dpt lori yg menggoda tu . -.- saya mmg sukaa mkn oreo , haaa lori tu boleh laa buat teman tidur malam . ekekeke . 

due date : 14 oktober 2012 . buat makluman korang , tuan penganjur GA akn memberikan 3 buah lori oreo :p baik korang try , mana tau bertuahh ~ huhu

October 08, 2012

2
orang suka domo kun

1st Giveaway by Wani Izzati

nak tau mcm mana daftar heartbeat ? tekan sini
nak coklat free ? weehhoooo :D


tekan banner !

hari ni nak join ga by wani izzati :)

pemenang akan diumumkan pada 28/10 /12. hadiah ? nak tauu ? ^^

1st -handmade couple owl hanphone strap
2nd - handmade monster hp strap
3rd - handmade small monster hp strap 
pemenang berdasarkan cabutan bertuah !
1
orang suka domo kun

Nak daftar Heartbeat tak ?


Haii semua . sihat ? selamat petang . XD hari ni saya cuti disebabkan pmr . Eh , lupa pulaak ! Gudluck for all mangsa-mangsa pmr 2012 :3 Hehe ~ hope kamu tenang yaa semasa mnjawab soalan . tidur awal itu penting ! *eh merapu apa ni -.- . Okay sebenarnya beberapa hari yg lepas baru je daftar heartbeat ikut tutorial kak lyssa kita nih . earning punn kecipuut je . ialaah , bdk baru belajar kann ? peace yaww .


see ! *tutup muka* :p klw nak naikkan earning diaa , korang kene lah tlg saya tekan sini hari2 :p hehek . actually saja nak ajar korang yg belum tahu pun pasal heartbeat nih . eh ke semua org dah tau ? tak kisahh laa . bagi yg belum daftar , korang daftar laah :) berbaloi kot ! okay kita mulakan tauu .


step 1 - tekan link disini . tunggu smpai habis loading . tekan "heartbeat.my" seperti dlm gmbar :)



step 2 - tekan "create account " seperti dlm gmbar !
*tekan gmbar utk besar*


step 3 -isi semua maklumat diri .. then tekan "submit" eh jangan lupa tekan "i agree to heartbeat's term of service " tu tau.

step yg seterusnya smpai step 6  saya ambik gmbar dari  blog cik lyssa tauu . jgn marah akk ! >< 

step 4 - tekan " join hb!affiliate " 



step 5 - scroll ke bawah , pastu ade nmpak " online application " kan ? klik tu .



step 6 - pastu ade keluar mcm gmbar kt bwh ni kan ?  krang pilih laa nk buat pembayaran melalui apa :) then tekan " i agree blabla " tu :p . then ! tekan continue ..


step 7 - korang pun boleh laa tekan "  [MY HB!Affiliate " tu . 


step 8 - tekan "get a code " utk ltk laa kt blog korang :)


step 9 - korang pilih laa yg mana korang nak ya . yg saya kotakkan tu . then bila da tekan copy je coding dlm kotak seperti dlm gmbar :) 



Then klw korang nak letak kt blog . mcm biasa laah 

dashboard - layout - add a gadget - html / javascript  ( paste kt javascript tu ) 

ok tamat sudahh cara2 nak daftar hearbeat . lama kann ? haha lama lah bagi saya yg menaip nih . okay , korang jgn lupa try okay ? :* tak faham tanya .. jgn diam je :p sorry jika ade kekurangan .. saya bdk baru belajar >< klik sini jap :D saya tau ramai yg sudah tau cara2 nak daftar ni :p saja nak share bgy newbie2 ke yg nak daftar .. hope ade yg cuba try ! :D babai semua .. *adehh lenguh nya tangan* :p



0
orang suka domo kun

Special Giveaway By Mizzs A

tekan banner ! ^^

asyik join ga / contest  / segmenn je kaann -.- Hahaha okay takpe kita teruskaann - 

saya follower awk yg ke -13 . ade muka saya kaann kt follower widget awk ? hehe .mls nak capture -.-
done like pages awk :) id fb : syazliyana nana dluvers 

taggie - awak , awk and awk !

Hadiah-hadiah giveaway
    2x Love Paper Clip
    Topup RM 5-Celcom shj

Cara pemilihan
      Top Refferel
      Random.org

due date pada 17.10 .2012