February 25, 2012

February 23, 2012

0
orang suka domo kun

Contest: Iam Malaysian Cool Blogger By Khairina Hairuddin

join : click banner

alolo ! nx join Contest nie.. :)

Cara-cara untuk join contest :

 Like Fanpages Blog khairina. ' When the Sun goes down ' (wajib)
♥ Follow blog Khairina Hairuddin (suka hati awak)
 Click Churp Churp khairina dekat sidebar, kesemua. (Wajib)
 Buat satu entry.
 Anda hanya perlu letak banner yang dirrect link ke contest ini
♥ Tag tiga orang rakan anda, pastikan mereka tahu.
 Sudah siap ? Berikan link post di comment entry ini.

Pemilihan Pemenang :

 Blog yang cool .
♥ Blog yang tak serabut.
♥ Blog yang ringan gila :P

Hadiah 


 First Winner:

=Top up RM 5
=Handphone Case & Handphone Strap
=Keychain
=Inner Neck & Brooch
=Doodle

 Second Winner:

=Handphone case
=Keychain 
=Brooch flower & Shawl Dior
=Doodle
=Top up RM 5

 Third Winner:

=Handphone strap
=Brooch flower
=Purse
=Doodle

A note :  

1.Kalau penyertaan kurang daripada 10, secara automatik contest akan dibatalkan --'
2.Kalau nak copy entry ni, hightlight perkataan yang nak copy and then click Ctrl+C serentak.

News :


Sebab ramai yang Join contest Khairina, semua hadiah diupdate :D Yeah ^^v



SPONSOR CONTEST >

taggie : http://nienasofea.blogspot.com/
http://ceritazielaismail.blogspot.com/
http://duniafantasifyna.blogspot.com

February 21, 2012

4
orang suka domo kun

Mega Giveaway by Eeda And Rishah


http://i1181.photobucket.com/albums/x438/Rishah_Muzahar/anigif.gif
click banner to join

Syaz nx join giveaway ary nie :)

Syarat2 :

1. Follow blog Rishah dan Eeda (*wajib)
2.Like fanpage Rishah dan Eeda (*wajib)
3. Add Rishah (*ikut suka hati)
Like dan Follow para sponsor :

Shag Comot (Like) dan Shag Comot Blog (follow) - 2X Topup RM5
House Of Fashionista (Like)

Cara2 nk join :
1. Buat satu entry yang bertajuk "Mega Giveaway by Eeda And Rishah"
2. Tepek banner di atas ke dalam entry anda dan linkkan ke sini semula .
3. Tinggalkan URL/ Link entry anda di kotak comment di atas atau di SINI SAHAJA
4. Tag sekurang-kurangnya 2 org dan pastikan diorang tahu !

Hadiah :

klik SINI


(gambar dan hadiah akan diupdate lgi , harap maaf )

Jika peserta tidak lebih dr 10 org , GA ni automatik kan dibatalkan . . .
Pemenang akan dipilih melalui Random.org .

Tarikh Tamat : 25 March 2012

( pemenang ada 3 org je , Tapi kalau ramai join , lg byk hadiah ! )


taggie :  cikkira &  cikbunny

P/s : nx menang :)






February 20, 2012

0
orang suka domo kun

Tutorial - Round Hover With Shadow

heyy.. tetibe pulaaak nx buat tutorial nie asl?
ala.. syaz just nx share kt korg.. x bley kee.. :(
okey 2 .. teruskn dgn tutorial ary nie..





AMARAN KERAS : nx copy tekAN ctrl+ c
korg tau x  'Round Hover With Shadow  ' tu ape?
ala mcm gmbar di bwh  :- 

click gmbar kalo rabun ><

da tengok? okey kalo nx buat ikot steps di bwh ! :D

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates
2. Tekan F3 atau Ctrl+F CARI kod kat bawah ini 







.
/* Header

 3.da jumpe kee? kalo x jumpe x tau la cm ner nx tlg.. kay?  pastu... paste kod di bwh inie DI ATAS  kod ' /* Header '


/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img {filter:alpha(opacity=100);
-webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;}
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity:0.80;
opacity:.80;
}
u {
text-decoration:underline;
border-bottom: 2px dotted #ff0080;
padding: 0px;
}




*pink : tukar warna yg korg suke, kay?



4. Da siap . PASTU SAVE ! 

credit to : kak lyssa

*jadi tak? kalo jadi kasi taw sme syaz kay? good luck ^_^*

4
orang suka domo kun

1st Giveaway by Ain!!!


click banner to join,deariest !

eh, lupe pulaaak nx kasi tawu.. syaz nx join GA niee ! okey next ! -.-

Syarat - syarat

1. WAJIB follow blog Ain. Senang nak tahu perkembangan terkini psl GA.
2. WAJIB like fan page saya.
3. Mempunyai alamat di Malaysia sahaja.
4. Buat satu entry bertajuk "1st Giveaway by Ain!!!" dan copy banner di atas dan linkkan ke entry ini. Mudah kan?
5. Copy link sponsor di bawah dan letak dalam entry anda. WAJIB like dan follow sponsor.

Ain Zuhairi Blog / Fan PageRishah Muzahar Blog / Fan Page / FacebookNur Zulaikha Blog / Fan Page Puteri Auni Blog / HeartbeatMorilyn Mark Blog / Fan PageHeart Inspiration Blog / Fan PageYasmin Aris Blog / Fan PageLovebag Lovebag Blog / Fan PageCik Kira Blog / Fan Page


taggie you :  Misszaza




February 18, 2012

0
orang suka domo kun

review blog sudah tamattt -----

tamat  !! welkkk.. :P
okey, ary tuu saye ckp nk review blog korg kn? ade kn? cer ingt blk !! huuuu~
skrang tarikhnye sudah tamat ! *terlebih tamat sudaaa~*
nx tgk blog yg di'review oleh sy di SINI

Pada yg sy review blog dye  x ltk link blog.. sile inform yee. sy tawu ade yg sy x ltk coz lupeee~ sorry yeah :) please inform meee..  

kalo ade cacat cela yg x di sengajakan sile maafkn sy.. maklum lar sy busy ckitt.. huhu~~ im so sorry ! :(

----->> anyway, mintak tlg yg baik aty utk like fanpage sy di SINI
kt dlm album page tuu sy ade ltk blog 2 yg tlh di'review oleh sy .. key? jemput like rmai 2  :)

kalo sy rajin , sy akn review blog korg yg cntik -cntik tuu.. heeee :D
Sekian, :)

February 17, 2012

9
orang suka domo kun

nx REVIEW blog korg boley?

sticky post !
* scroll ke bwh utk entry terkini*

hye.. aku nie rajin sgt nk update blog !  homework x siap agy nie.. ish!
btw, korg nx atau x aku review blog korg? actually aku bru download photoscape & aku ary nie bosan gileeee ! sbb tuu rajin nx review blog nie.. jgn risau ! aku akn ckp kelebihan yg ade pde blog korg..

  • sng je caranye.. 
  • antar link blog korg utk aku review n blogwalking..
  • ini bukn contest okey!
  • just utk suka suki .. okey?

kbaii :)

February 16, 2012

4
orang suka domo kun

review blog :)





hye slmt mlm sumenye.. da tido? :D
Okey.. entry arytuu aku ade bilang.. spe mahu aku review blog dye.. 
blog pertama :-

okey nie blog pertama yg di'review oleh  sy..

kelebihan2 yg ade pde blog di ats :-
  1. ianye blogskin.. jdi senang x yah nx edit byk sgt * ithink*
  2. blog simple.. x byk widget.. ^-^
  3. and... i think.. korg ptot gi ke blog di ats yee.. :D

blog kedua :-

    keyh.. that is the second blog.. sorry tak capture penuh !
    http://talkdramalove.blogspot.com/

    kelebihan - kelebihan blog di ats :-

    1. blog dye comey :)
    2. ade button follow  *kdg2 sesetengah blog xda -.- *
    3. sile ke blog dye ye.. :)
    blog ketiga :-
    • blog dye kebiru-biruan.. like like :)
    • kemas n cuteee gilee :D
    • suke sukeeeee !!


    blog pinkie <3

    • kemas :))
    • simplee tapi cutee
    • ^_^







    kelebihan :-
    • simple n cuties blog :)
    • blog ikut tema..
    • kemas ^_^




















    3
    orang suka domo kun

    Contest Header Paling Comel/Smart




    Hye.. mlm 2 nie elok kalo join contest.. bt0l tak? heee :D
    Bertambah pulaaak kalo hujan lebat !! :O


    syarat- syarat penyertaan :-

    ❤ Wajib Follow blog Ikah dan blog Fateha..
    ❤ Buat satu entri bertajuk 'Contest header paling comel/smart
    ❤ Letak banner yang berada contest ni
    ❤ Header tak semestinya korang buat sendiri,asalkan sesuai dengan blog korang
    ❤ Tinggalkan link di komen entri blog ni ataw di blog Fateha..

    hope menang yee.. thanks :)

    February 10, 2012

    0
    orang suka domo kun

    MINI GIVEAWAY BY CIK IYLIA

    yey yey !! aku join GA  ^-^
    click banner to join :D

    SYARAT SYARAT :-

    1. COPY and PASTE BANNER
    2. TAG 1 KAWAN AND DIA TAHU.
    3. FOLLOW TWITTER ATAU APE JE. (senang kalau ada apa apa)
    4. TINGGALKAN LINK DI COMMENT

    TARIKH TUTUP:

    7/2/2012 - 19/2/2012

    HADIAH :-

    TOPUP RM3 KEPADA 2 ORANG PEMENANG SAHAJA

    tag : cik lulu


    p/s : please akk ! nk menang.. huhu kal0 ader rezeki..Aminnn ya rabbal alamin.. :)

    February 09, 2012

    4
    orang suka domo kun

    Contest Awesome Photo by Cik Kira


    click banner to join,okay?

    hey ,slm pagiii.. da breakfast? kal0 blom cpt 2 la breakfast ,nnty saket per0t.. ><"
    eh, lupe pulaaakk~ aku nx join c0ntest nie.. by cikkira
    akk ! s0ry lmbat sehary j0in contest nie, smalam sye x online~  >< 

    dcni , aku nk sertakan gmbar aku yg aws0me la sgt  >.<'
    p/s : nie gmbar aku mse kt dlm kereta ! huhu, c0mey takk? mestilah takk~ :D

    So,aku pertaruhkn gmbar nie utk c0ntest cikkira :)

    tag --> kak lyssa
    --> aida 

    sye tag tiga org tuu jer la.. :)
    yg laen, sye takk tag jgn marah ye.. *sesetengah org marah apbila tidak di tag -.-*
    korg yg x di tag tuu, b0ley join gakk..okey? :)





    8 FEBRUARI 2012 - 11 MAC 2012
    *masa dipercepatkan :)

    *okayy akan ada juri2 yang tak bergaji akan mengadili and membuat penilaian pada gambar korang .


    *arap 2 menang ! sume GA  aku join, x pernah agy menang :\ *sab0r jer lah *




    p/s : btw , akk ! tdi nk follow bl0g sp0nsor , ade yg x ley.. coz x de button follow -.-
    nie, blog sp0nsor nyer >>http://borongmakeuponline.weebly.com/index.html#/
    and 1 m0re ... >>http://nurulfarain-photographyblog.blogspot.com/
    puas adk carii.. huhu.. yg laen sume da like n follow blog sponsor.. ;D











    February 07, 2012

    3
    orang suka domo kun

    "Give Away Sulong by Syahganu".

    click banner to join , okey !
    join GA lgy... :)

    akta akta give away :-
    • follow ctsyahganu dan like ctsyahganu fanpage.
    • buat entry tajuk "Give Away Sulong by Syahganu".
    • tampalkan banner yang cantik *mata keatas tangan ke dada* dan linkkan ye ke blog saya.
    • dah selesai? dah post entry tu? apa lagi cepat cepat la hantarkan link GA anda ke comment entry ni. http://ctsyahganu.blogspot.com/ [X] <-- link macam ni TAKditerima.
    • kemudian jangan lupa LIKE / FOLLOW sponsorship GA ni.*tanpa mereka tiada GA ini*
    sila LIKE dan FOLLOW
    hadiah hadiah yang mengiurkan dari :-
    *awak boleh tipu saya tapi Yang Mengetahui tidak*
     blog Fatihah dan fanpage Fatihah (follow dan like)
     blog Yasmin dan fanpage Yasmin (follow dan like)
     blog Irdina dan fanpage Irdina (follow dan like)
     blog Khairina dan page Khairina (nak follow pun boleh tapi wajib LIKE)
     blog Mid Vill dan page Mid Vill (follow dan like)
     blog Kauthar spring dan page Kauthar spring (follow dan like)


    senarai hadiah yang super AWESOME!
    brooch untuk 5 pemenang
    doodle untuk 4 pemenang
    header untuk 3 pemenang
    edit blog untuk 4 pemenang (Khairina - 2pemenang & Fatihah - 2pemenang)
    sapu tangan jepun + perfume untuk 2 pemenang
    topup RM5 untuk 2 pemenang *saguhati*



    due date
    7th Feb - 7th Mac

    good news!
    -semakin bertambah sponsor semakin bertambah pemenang! jika ada yang berminat untuk sponsor pm saya (syahirah tajidin)


    arap 2 kali nie ade rezeki, hehe.. nk header  atau topup ! :D